Zašto je ulaganje u nekretnine pametno ulaganje?

Koja je vaša najdraža imovina? A najvrednija? Na ova pitanja je moguće dati različite odgovore, ali će se oko jednog ipak svi složiti – to su nekretnine. Nekretnine jesu drage jer znače dom, sigurnost, perspektivu. Nekretnine jesu i najvrednije jer sve dok ne morate da živite i funkcionišete kao podstanar ni ne shvatate koliko je vaš „krov nad glavom“ vredan i koliko vam znači.

Dakle, kada imate svoju nekretninu, koliko god ona mala ili velika bila, donekle ne morate da razmišljate o drugim stvarima. Imate sve! Zato ulaganje u nekretnine i jeste isplativo koliko god na prvi pogled delovalo skupo i zahtevno jer ulaganjem u nekretnine ulažete u sebe, svoju porodicu i budućnost.

Nekretnine znače siguran krov nad glavom

Ne znamo da li ste do sada imali prilike da živite kao podstanar, ali sasvim sigurno možete da zamislite kako je to. Ne samo da svakog meseca plaćate kiriju i samim tim ulažete u nešto što čak nije ni vaše, već uvek manje ili više živite u neizvesnosti koliko ćete dugo tu moći da budete. Šta ako vaš stanodavac odjednom reši da vi ne možete više da živite u njegovom stanu? Selidba je stresna, a naročito je stresna kada ne znate i nemate gde da odete.

Kada imate svoj stan ili kuću, vi jednostavno nemate ovih problema. Uvek imate siguran krvov nad glavom i uvek imate gde da odete ili gde da se vratite. Zato ne očajavajte ako je vaš dom mali ili ako u njemu živi cela porodica. Ni ne znate koliko jedna ovako podrazumevana stvar znači! Sve ostalo se može srediti kada jednostavno imate svoj dom, gde god on bio.

Uz nekretnine je i budućnost sigurna

Ko ima gde da živi nikada neće propasti! Čak i da trenutno nemate posla, imate gde da živite i gde da odete, a to nema cenu. Snaći ćete se za posao! Još i ako imate porodicu kao svoju najveću podršku, zaista imate sve.

Nažalost, ne može mnogo ljudi da uloži u nove nekretnine. Mnogi ostaju tu gde jesu, ostaju sa stečenim i ne odlaze dalje od toga. Ipak, ako ste u mogućnosti, pokušajte da uložite u svoje nekretnine, samo svoje, lične. Umesto što biste živeli kao podstanar dok studirate ili radite, probajte da isti taj novac uložite u sopstveni stan koji biste, recimo, kupili na kredit. Na taj način ulažete u nešto što je vaše i što će biti vaše – zauvek!

Nekretnine u porodici ostaju generacijama

Ako ulažete u nekretnine, vi ne ulažete samo u sebe i svoju budućnost – ulažete i u svoju porodicu, u one koji će ostati posle vas i kojima ćete, samim tim, znatno olakšati život. Zar to nije dobar osećaj?

Gledajući trenutni razvoj situacije, Beograd je najbolje mesto za ulaganje u nekretnine, ako govorimo o Srbiji. Čak, za ulaganje u nekretnine Novi Beograd definitivno jeste najperspektivniji jer se i dalje razvija i širi, a uz to je i kao deo grada odlično povezan sa svakim „ćoškom“ Beograda dok je kvalitet života na zadovoljavajućem nivou.

Razmišljajte sigurno i dugoročno i budite uvereni da je svaka investicija u nekretnine – pametna investicija!

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com