Sve što treba da znate prilikom kupovine novog mobilnog telefona

Rešili ste da pratite korak sa modernism tehnologijama i želite novu mobilni telefon? Ako ste rešili da se počastite i da uzmete novi mobilni, trebalo bi da znate da telefon nikada ne treba kupovati na brzinu. Odluka nije nimalo laka, neophodno je izabrati odgovarajući model, platformu, a treba se odlučiti i za dobar kvalitet.

Kako birate novi mobilni? Da li na vaš izbor utiče najviše cena ili radije birate telefon po performansama ili kombinujete ova dva faktora ili ipak birate i dizajn?

U većini slučajeva odlučujući faktor pri kupovini novog mobilnog telefona jeste cena. A računica je vrlo jasna, što više novca, to će i performanse telefona biti bolje. Odmah iza cene nalazi se proizvođač, brend, a zatim sledi izbor modela.

Kada ste odlučili koji model želite, obratite pažnju na sledećih nekoliko karakteristika koje mogu da budu izuzetno važne priliko kupovine mobilnog.

Važno je da znate i da proučite:

–       garanciju;

–       RAM;

–       procesor;

–       softver;

–       ekran;

–       kameru;

–       kvalitet izrade.

            #1 Prvo, pa garancija!

Iako se najmanje misli o garanciji, najpre je važno da saznate koliko dobijate garanciju na kupovinu određenog novog modela. Tako ćete biti osigurani ako se desi neki nepredviđeni kvar ili neka nezgoda, jer će servis mobilnih telefona u tom slučaju morati da vam pomogne. Ako je kvar izazvan namerno ili je telefon fizički oštećen, onda vam garancija nimalo ne pomaže u tom slučaju.

            #2 RAM

Ako kupujete telefon koji ima Windows Phon platform onda birajte 1 GB, jer ćete biti zaštićeni kada se rad aplikacija u pitanju. Za Anroid se jasno zna – što je više memorije, to će bolje telefon raditi. I u slučaju ove platforme trebalo bi donja granica da vam bude takođe 1GB. Naravno, ako se dvoumite, svako novija verzija je jača i brža. Imajte to na umu!

            #3 Procesor

Ako se baš i ne razumete u procesor, onda zapamtite da treba birati četvorojezgarni Qualcomm Snapdragon ili sličan model konkurencije, a nikako ne treba birati manje od 1.2GHz. Važno je i da se raspitate o tome koliko su jezgra nova, da li mogu da izdrže snažniju upotrebu, a posebno se rapitajte ako birate Android platform, jer često ume da nastane problem prilikom nagomilavanja aplikacija i zadataka sa kojima se one bore.

#4 Softver

Posebno se ističe važnost softvera kod Android telefona. Najnovija verzijasoftvera treba da bude vaš osnovni zahtev kod ove platforme, a kada su Windows Phone uređaji u pitanju, onda je skoro i nevažno verzija, jer svaki softver dobija svoju poslednju nadogradnju.

#5 Ekran

Važno je da rezolucija ekrana bude HD, a da displej ima zaštitnu foliju ili staklo kako bi se zaštito od svakodnevnog habanja. A pošto i  po nekoiko desetina puta u toku dana pogledate ka svom mobilnom, birajte najnovije matrice IPS.

#6 Kamera

Veći broj megapiksela ne mora da bude presudni faktor, jer su veoma važne tehničke karakteristike, a to je količina svetlosti veličina samog senzora, otvor blende, ali je važna i optička stabilizacija kadra. Kamera ima mnogo različitih stavki, pa ako baš želite o svakoj da se raspitate, bacite se na istraživanje.

            #7 Kvalitet izrade

Iako je naveden kao poslednji u nizu, kvalitet izrade je nekada i često odlučujući fakor prilikom odabira mobilnog telefona. Neka materijal od kojeg je mobilni izrađen bude kvalitetan, a možete da izaberete kućište koje neće da vam kliza iz ruku. Takođe, ako želite da zaštite svoj mobilni odmah nabavite futrlu ili masku kako ne biste došli u situaciju da odmah pri kupovini novog uređaja morate u srevis mobilnih telefona na popravku.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com