Sve prednosti čaja od nevena za zdravlje

Možda ste već čuli a možda niste, za biljku neven koja je jedna jako blaga i nežna biljka koja može izlečiti mnogo kožna oboljenja i upale.

Najčešće upotrebljavan i najkvalitetniji deo biljke neven je njen cvet. Upravo od tog cveta se prave mnogi zdravi preparati, kao i lekoviti čajevi.

Upravo u ovom tekstu ćemo se pozabaviti čajom od nevena i njegovim prednostima za naše zdravlje.

Šta ima u čaju od nevena i zašto je zdrav?

– Čaj o nevena obiluje kvalitetnim vrlo bitnim mineralima kao i vitaminima. Najbitniji vitamini u ovom čaju su svakako vitamin A kao i beta karoten. Ukoliko vam manjka njih i potrebi su vam najlakše ih možete nadoknaditi upravo kroz ovaj čaj.

– Može vam pomoći da smirite i izlečite infekcije uha. S obzirom na to da je vrlo blag možete od njega napraviti kapi za uši i tretirati upaljene delove. Naravno ovo nije baš preporučljivo da radite sami već se svakako prvo konsultujte sa svojim doktorom, nemoj raditi ništa na svoju ruku.

– Smanjuje bore i suzbijaju pojavu bubuljica. Zaista je sjajan za kožu generalno. Ukoliko imate problema sa dosadnim i upornim aknama možete praviti obloge od čaja od nevena i držati na upaljenim mestima da bi bubljice nestale i smanjila se mogućnost za pojavu novih. Takodje možete obloge držati i na mestima gde želite da smanjite bore i sprečite njihovo širenje.

– Odličan je i kao detox napitak. Ukliko želite da očistite svoj organizam od toxina koji su se nakupili možete se odlučiti za čaj od nevena jer je jako uspešan i za te stvari.

– Leči i smiruje crveno i upaljeno grlo. Svakome se desi da se prehladi, pa je ispijanje ovog čaja delotvorno i za takve vrste problema jer momentalno umiruje sluzokožu i pruža nam prijatniji osećaj kad gutamo.

– Pomoću njega možete negovati svoju kosu. Često se vrlo efikasno koristi i za ispiranje kose da bi joj se vratio sjaj i volumen.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com