Šta sa neprikladnim bradavicama na grudima, a šta sa pupkom?

Kada je reč o estetskoj hirurgiji, posebno se skreće pažnja na izgled. Osim funkcionalne prirode i estetska je veoma bitna. Stoga ni bradavice na dojkama nisu isključene iz ove priče. Povećanjem ili smanjenjem grudi može da se vrši i podizanje grudi i korigovanje silikona tj. nekih drugih filera i mesto incizije i vrsta incizije i položaj i izgled bradavice.

Postoje različiti primeri dojki u hirurškoj praksi, neki od njih iziskuju apsolutnu korekciju bradavica. Na primer, neretko ako su grudi oronule i bradavice bivaju isto takve. Ali to nije apsolutan primer. Bradavice mogu da vise nadole ili da se izduže, posebno nakon dojenja ili tokom godina.

Ovakvi primeri se estetski doteruju sa lakoćom, a usput je moguća i veća korekcija dojki, tj. istovremeno može da se vrši više postupaka ulepšavanja grudi.

Svaka žena koja uzima u obzir estetsku ili plastičnu korekciju dojki pita se kako će novonastali oblik, položaj i visina dojki da utiču na već postojeću bradavicu i da li ona mora da se koriguje? Drugo pitanje jeste da li će korekcija bradavica na dojkama imati za posledicu negativan funkcionalni rezultat (posebno bitno ukoliko žena planira da ima još dece u svom životu). Shodno tome, doktor Prof. dr Milan Jovanović će vas posavetovati i potruditi se da najprofesionalnije moguće izvrši neophodan hirurški zahvat koji će da rezultira u prirodnoj funkcionalnosti dojki i u novonastalom estetskom šarmu istih.

Bradavice nakon uvećanja tj. smanjenja grudi

Ukoliko se odlučite za povećanje grudi grudnim implantima, dobićete podignute i uvećane grudi, kao i podignute bradavice koje će nakon perioda oporavka doći na svoje pravo mesto. Obično se bradavica sama podigne pri ubacivanju grudnog implanta te nije potrebna njena dodatna modifikacija. Areola i bradavica mogu da se razvuku malo za vreme oporavka, ali se vraćaju u prirodan izgled ubrzo. U tom slučaju je od izrazite bitnosti odabir hirurga kako bi se izbegle mnogobrojne komplikacije, a jedna od njih može biti gubitak osećaja postojanja bradavice ili njena utrnulost.

Međutim, ukoliko se vrši redukcija dojki, tada je veoma često neophodna i dodatna korekcija areole i same bradavice. U tom slučaju aerola i bradavica moraju da se manje ili više relociraju. Ovo relociranje nekad iziskuje i potpuni prebačaj na drugo mesto.

Da li je moguća korekcija pupka?

I te kako! Korekcija pupka podrazumeva promenu položaja (obično se pupak relocira naviše). Često nije potrebna korekcija pupka, ukoliko se otklanja manji deo masnog tkiva pri procesu abdominoplastike tj. liposukcije, ali nekad je ona od krucijalne važnosti. Naime, ukoliko je neophodno otklanjanje veće količine tkiva, novonastali položaj pupka će biti daleko ispod prirodnog položaja, a katkad će izgubiti i svoj vertikalni položaj. U tom slučaju hirurg presađuje pupak na estetski prikladno mesto, obezbeđuje normalan dotok krvi i njegovo zarastanje. Rezultati su fantastični! Pacijenti se osećaju kao u novoj koži!

Kontaktirajte nas i konsultujte se sa vrhunskim najboljim timom stručnjaka, zakažite svoje konsultacije i zajedno sa najboljim hirurgom odlučite šta i kako je najbolje za vašu konturu tela.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com