Šta je to brazilski lift i zašto svi žude za njim, saznajte!

Brazilski lift ili brazilsko podizanje zadnjice, tj. njena augmentacija predstavlja proceduru koja koristi liposukciju kao metod sakupljanja masnog tkiva iz jedne ili više oblasti (u delu gde masti ima najviše), te injektuje pomenuto tkivo u zadnjicu, kukove itd. sa ciljem lepšeg modeliranja zadnjice.

Brazilsko podizanje zadnjice je sve popularnije, posebno kod pacijentkinja nakon porođaja, kada je koža i tkivo zadnjice daleko oronulije nego pre porođaja. Mnoge pacijentkinje se opredeljuju za brazilsko podizanje zadnjice, pre svega jer se u toku augmentacije ne koriste veštačka tkiva kao, na primer, implanti, već isključivo vlastito masno tkivo. Samim tim, telo lakše prihvata promenu.

Da li je brazilsko podizanje zadnjice za mene?

Brazilsko podizanje zadnjice zapravo zahteva od kandidatkinje da ima dovoljno masnog tkiva na svom telu, da bi se ono iskoristilo za augmentaciju zadnjice. Idealna kandidatkinja treba da ima višak sala na abdomenu, leđima, butinama i sl. Osim pomenutog, opšte zdravstveno stanje je od velike važnosti.

Pacijentkinja nepogodna za ovu hiruršku korekciju jeste ona koja ima probleme sa plućima, srcem ili neurološke probleme. Ukoliko smatrate da nemate dovoljno masnog tkiva za pomenuti postupak, u konsultovanju sa vašim hirurgom bićete verovatno upućeni na dodatnu ishranu koja će vam trenutno nadomestiti traženo tkivo.

Dugotrajnost rezultata brazilske augmentacije zadnjice

Rezultati zavise od mnogo faktora. Kada je reč o adipoznom (sopstvenom masnom tkivu), treba naglasiti da neće svo injektovano tkivo ostati na tom mestu. Zapravo, dešava se da vaše telo apsorbuje i do 40% novoubrizganog tkiva. Ostatak tkiva koje „preživi“ ovaj proces ostaje trajno u vašoj zadnjici.

Kada se vrši augmentacija zadnjice upotrebom adipoznog tkiva, tada je gotovo neminovno da će pacijentkinja morati da se podvrgne korekciji barem dva puta.

Takođe, treba napomenuti da se ove masne ćelije ponašaju kao i već postojeće, nema fluktacije tkiva, ono postaje jedna celina. Na dugotrajnost rezultata direktno utiče i variranje u telesnoj masi, stoga se ne preporučuje naglo gojenje, mršavljenje.

Ukoliko se odlučite za augmentaciju zadnjice adipoznim tkivom, bez reza – nećete imati nikakve ožiljke. Postoperativni period traje i do dve nedelje, kada se nose posebni steznjaci. Ne preporučuje se standardno sedenje, već se koriste posebni jastuci koji teret raspodeljuju na kukove i butine.

Uostalom, slika govori više od hiljadu reči!

izvor: Plasticnaestetskahirurgija.com

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com