Nešto više o liposkulpturi

Liposkulptura je vid estetskog zahvata koji predstavlja detaljniju i temeljniju liposukciju. Liposukcija otklanja masne naslage pomoću tankih metalnih cevi kroz veoma male rezove u koži.

Sam proces liposukcije se obavlja pod lokalnom anestezijom uz prisustvo infuzije  (zavisno od tehnike). Po potrebi se primenjuje sedativ zarad opuštanja pacijenta.

Tumescentna liposukcija i zašto je ljudi žele?

Najpoznatija liposukcija jeste tumescentna liposukcija koja se odnosi na kombinaciju tačno određene količine fiziološkog rastvora i doze lokalnog anestetika. Ovakva tečnost se ubrizgava u deo tkiva koji će potom da se podvrgne liposukciji. Nakon ubrizgavanja pomenutog rastvora, očekuje se oticanje i utrnulost pomenute regije kao i omekšanje masnog tkiva. Ovim pacijent ne oseća bol, a masno tkivo se lakše odstranjuje kada je razrađeno.

Liposkulptura poboljšava vaš fizički i estetski izgled, vaše samopouzdanje. Odeća će lepše da stoji na vama, lepše ćete se osećati. Postoji minimalno krvarenje za vreme liposkulpturnog procesa i utrnulost tkiva traje svega par sati nakon hirurškog zahvata, što je čini veoma bezbednom hirurškom procedurom.

Šta je lipofiling?

Lipofiling odnosno transfer masti je prebacivanje sopstvene masti iz jednog dela tela u drugi deo tela. Adipozno tkivo može da se transferuje direktno nakon njegovog odstranjivanja iz određenog dela tela, u željeni deo tela, ili, pak može da se zamrzne te da se koristi kasnije, nakon šest meseci na primer.

Lipofilingom je moguće dosegnuti do savršenih rezultata, ali treba imati na umu da se masno tkivo prebačeno na ovaj način, apsorbuje i u nekoj meri nestaje, stoga ono nije najbolje i jedino dugotrajno rešenje, ali jeste svakako vid usavršavanja izgleda kod određenih osoba ili nakon određenih hirurških zahvata. U praksi nije da se otkloni više od pet litara masti odjednom. Naime, ukoliko je to zaista neophodno, otklanjanje masti se vrši iz više puta i ovim se smanjuje rizik po zdravlje a i dalje se dobijaju vrhunski rezultati.

Kakve rezultate odaje liposkulptura?

Najvidljivije rezultate dobijamo kod osoba koje imaju „kruškasti oblik“ struka – gde je većina masnog tkiva stacionirana na približno jednom mesto. Ali isto tako najbolji rezultati se dobijaju ukoliko osoba odluči da se bavi nekom fizičkom rekreacijom i/ili da obrati pažnju na svoju ishranu. Često se preporučuje i upotreba lasera nakon liposkulpture kako bi se kontura tela dovela u još savršeniji izgled.

Od liposkulpture kod slučajeva gde pacijent ima prekomeran višak kilograma, odstranjivanje par centimetara masnog tkiva sa stomaka neće doprineti znatnijoj promeni izgleda, posebno ukoliko su abdominalni mišići opušteni. Ali stoga se primenjuju druge hirurške metode kao što je abdominoplastika, na pimer. Liposkulpturom se takođe ne gubi značajan broj kilograma, ako se mast prenosi sa jednog dela tela na drugi deo, ali se u velikoj meri doprinosi lepšem izgledu celokupne siluete tela.

Kako bi zaista uvideli koliku promenu je moguće dosegnuti liposkulpturom, slikaćemo vas pre operacije i nakon iste. Slikajte se i sami. Videćete drastičnu promenu sebe!

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com