Najpouzdanije tehnike fejsliftinga

Mnogobrojne su tehnike pomoću kojih se podiže i zateže koža vašeg lica. Razlika je obično u vrsti incizije (reza), invazivnosti (rizičnosti) operacije i  dela lica koji se koriguje. Najčešće se kombinuju operativne tehnike kako bi se ostvarili najpoželjniji mogući rezultati. Osim operativne tehnike, hirurg će pre procesuiranja hirurškog zahvata uzeti u obzir vaša očekivanja, želje, starosnu dob i vreme neophodno za postoperativni oporavak.

Kod tradicionalnih tehnika, rez se pravio ispred uha i protezao se duž linije gde kosa počinje. Postojala je incizija koja je išla ispod i iza uha. Potom se koža odvajala od dubljih tkiva na obrazima i vratu. U nekim slučajevima se koža zatezala šavovima sa mogućnosti otklanjanja suvišnog tkiva. Nakon toga se koža zateže u željenu poziciju, fiksira se šavovima i višak kože se otklanja.

SMAS podizanje lica

Kod SMAS tehnike fejsliftinga, ligamenti koji drže obraze ostaju netaknuti, a suvišna koža i potkožno tkivo se zatežu ka uhu, potom se fiksiraju. SMAS tehnika se smatra pouzdanijom tehnikom rada, jer se osnovni ligamenti lica ne seku i time ne stvaraju dodatno zadovoljstvo gravitaciji.

Fejslifting pomoću Deep-plane i Composite tehnike

Ova tehnika zatezanja lica je nastala prvenstveno kao način da se spreči udubljavanje nazolabijalnih linija (preklopa). Razlikuje se od ostalih tehnika jer se masno tkivo obraza i neki mišići odvajaju od kosti lica. Kod ovakve tehnike nazolabijalna linija se bolje koriguje nego kod prethodno pomenute tehnike. Kada je reč o Composite tehnici, jedina razlika je što se kod nje orbicularis oculi mišić pomera i fiksira drugačije.

MACS fejslifting

Ova tehnika zatezanja lica omogućava zatezanje kože lica vršenjem minimalnih rezova na licu. Koža i potkožna tkiva se zatežu iz pomoć malih incizija koje direktno utiču i na daleko manje ožiljke, samim time lakše se skrivaju u kosi. S obzirom da se manje kože zateže i da je manji rizik od krvarenja i oštećenja nerava, ova tehnika je jedna od najsigurnijih i najmanje invazivnih. Posledično pomenutom, operacija traje kraće nego kod tradicionalnog fejsliftinga i period oporavka je znatno kraći.

Mnogobrojne su operativne tehnike fejsliftinga, kao što su: mid fejslift, mini fejslift, kožni fejslif, MACS fejslift itd. Svaka tehnika je individualno primenjiva od pacijenta do pacijenta. Hirurg će odlučiti koja tehnika je najpouzdanija u vašem slučaju uključujući sve pomenute faktore.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com