Korekcija asimetrije grudi

Asimetrične grudi su savršeno normalna stvar. Apsolutno jednake dojke i ne postoje, ali vama ove činjenice jednostavno ne znače ništa jer su asimetrične grudi vaša bolna tačka još od puberteta. Kao i svaka druga žena, i vi želite lepu i proporcionalnu figuru, u kojoj ćete se osećati lepše i sigurnije.

Dok se manje asimetrije dojki ni ne primećuju, veće asimetrije mogu da budu očigledne jer se grudi ponekad razlikuju i za ceo broj korpe.

Zašto su grudi različite?

Smatra se da kod različitih dojki ključnu ulogu igra genetika.

Dakle, asimetrične grudi vrlo lako možete naslediti od svoje majke. Asimetrija može nastati i kao posledica variranja kilaže, a nekada se može javiti i kao znak skolioze kičme. Postoje još neki stečeni faktori različitosti grudi kao što su: povreda dojke, deformitet grudnog koša ili ciste, fibromi i tumor.

Šta je to asimetrija dojki?

Asimetrija grudi podrazumeva grudi nejednake veličine, ali i grudi različitog stepena opuštenosti. U zavisnosti od toga o kojoj se razlici radi, trebalo bi pristupiti korekciji jedne ili obe dojke. Pod asimetrijom se podrazumeva i različiti oblik, veličina i položaj bravica.

Povećanje grudi »

Kada se opredeliti za korekciju grudi?

Ukoliko ova nepravilnost utiče na vaše samopouzdanje, svakako biste sebi trebali priuštiti korekciju grudi. Mi korekciju ne predlažemo u slučaju prvog stepena asimetrije grudi, tj. kada se grudi razlikuju za 1/3 volumena, dok je kod većih nepravilnosti zahvat poželjno uraditi.

Intervenciju je najbolje raditi nakon završetka kompletnog razvoja grudi, ili, ako ste u procesu mršavljenja, nakon dostizanja željene težine.

Kojim metodama je moguće korigovati veličinu grudi?

Grudi se mogu korigovati ugradnjom implanata, ali i korekcijom sopstvenim masnim tkivom. Nekada je pored menjanja veličine dojke potrebno izvršiti i proces podizanja opuštenih grudi.

Izjednači grudi

Neko će se opredeliti za umetke koje ćete gurati u korpice brushaltera, a neko će se opredeliti za trajnije rešenje kao što su implanti. Izjednači grudi, jer lepota je u simetriji.

Procedura i oporavak

Sama procedura se izvodi u opštoj anesteziji i traje od 1 do 2 sata. Konci se skidaju dve nedelje nakon intervencije, a svojim uobičajenim aktivnostima se možete vratiti nakon nekoliko dana.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com