Kako zaraditi novac u slobodno vreme?

Kritična finansijska situacija uzima svoj danak. Svedoci smo visokih cena i još neka količina novca ne bi bila da odmet. Dajemo Vam nekoliko predloga.
  • Ukoliko stanujete blizu svog grada, fakulteta ili nekog drugog prometnog mesta, a garaža ili mesto za parkiranje koje posedujete Vam nije potrebno, razmislite o izdavanju istog. 
  • Zavirite u svoje ormane, fioke, na tavan i podrum. Iznenadićete se mnoštvom stvari koje ne upotrebljavate, a samo Vam zauzimaju prostor. Fotografišite ih, i pokrenite licitaciju na nekom od aukcijskih sajtova, gde možete da pronađete kupca za to. Samo, budite realni u opisu i odredbi početne cene.
  • Svako od nas poseduje bar jedan zaboravljeni mobilni telefon koji godinama ne upotrebljava. Bez obzira na to što je neispravan – mogli biste da ga prodate, po simboličnoj ceni – takođe na nekom od aukcijskih sajtova ili da,a ko sačekate promotivni period, novi dobijete sa popustom, kada potpišete ugovor sa nekom od mobilnih kompanija i stari telefon im ustupite na reciklažu.
  • Znanje stečeno u svojoj profesiji mogli biste i da unovčite i da oglasite držanje časova iz predmeta za koje ste ekspert.
  • Ukoliko stanujete u velikom stanu, razmislite o izdavanju sobe. To bi Vaš kućni budžet obogatilo za oko deset hiljada dinara mesečno.
  • Kreativnost Vam svakako ide u korist. U skladu sa svojim afinitetima, razmislite o pravljenju nakita, etno predmeta, šivenju, pletenju, heklanju i sličnim poslovima u kojima možete da iskažete svoj talenat, a usput i da zaradite. Srećno!
Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com