Kako se bira dobra muzika za svadbe

Poznato je da neki parovi počinju pripremanje venčanja i godinu dana ranije. Buduće mlade koje su upoznate sa vremenskim okvirom potrebnim za obavljanje svih zadataka, vredno kreću što ranije kako bi svoj dan dočekale u savršenom redu i pobrinule se za sve detalje. Ono što se nikako ne zanemaruje je biranje muzike uz koju će mladenci na najlepši način obeležiti početak bračnog života. Dobra muzika za svadbe je ključni činilac svakog veselja jer opušta goste, doprinosi prijatnoj atmosferi, podstiče zabavu i donosi nezaboravne momente. Stoga je jedan od ključnih zadataka prilikom planiranja venčanja da se na vreme obezbedi kvalitetan bend i muzički repertoar koji će biti u skladu sa ukusom mladenaca i gostiju. Sledi još nekoliko odgovora na pitanje kako se bira dobra, kvalitetna i pristupačna muzika za svadbe.

Pronalaženje benda

Koji ćete bend angažovati na svom venčanju zavisi od nekoliko faktora. Prvenstveno, od vrste muzike koju želite da slušate tokom proslave i uz koju biste vi i vaši gosti mogli da se veselite. Kada znate koje pesme želite da čujete, lako ćete eliminisati bendove koji ne sviraju ono što vas interesuje i napraviti uži izbor onih čiji vam repertoar odgovara. Sledeći korak je da se što više informišete o potencijalnom bendu kako biste bili u prednosti prilikom dogovaranja i utvrđivanja detalja. To možete učiniti tako što ćete ili sami prethodno otići na svirku željenog benda i uveriti se koliko je muzika za svadbe koju nude kvalitetna, ili uz pomoć prijatelja koji su već prošli ovaj korak planirajući sopsveno venčanje i koji mogu nekoga da vam preporuče. Dodatno, biće vam bitno da pronađete bend koji raspolaže kompletnom zvučnom opremom kako bisste bili sigurni da muzika za svadbe koju plaćate podrazumeva i dobro ozvučenje. Konačno, važno je angažovati bend koji je fleksibilan kada su vaši zahtevi u pitanju i sa kojima je lako postići dogovor. Ukoliko imate barem ideju kakva bi vam muzika za svadbe odgovarala, najbolji je bend koji vam može pomoći da utvrdite program i raspored pesama, kako ne bi bilo nepredviđenih situacija.

Dobra muzika za svadbe ima svoju cenu

Zna se da je budžet jedan od najbitnijih faktora koji utiču na opredeljenja mladenaca prilikom planiranja venčanja. Shodno tome, cena benda predstavlja važno pitanje, a ona zavisi od mnogih činilaca, poput broja članova u bendu, dužine trajanja venčanja, širine repertoara, kao i popularnosti samog benda (da li je već afirmisani/autorski bend ili lokalni). Treba imati u vidu da bendovi sa više članova doprinose boljem vizuelnom utisku, ali takođe koštaju mnogo više. Procenjuje se da se cene dobrih bendova kreću od 1000 do 4000 evra. Pored svega navedenog, važno je i pitanje bakšiša: na vreme utvrdite da li se pesme naručuju ili se držite utvrđenog repertoara jer od toga zavisi i cena samog benda – ukoliko nije podrazumevan bakšiš, cena će biti viša, a ukoliko jeste, bend košta jeftinije ali može doći do remećenja rasporeda koji ste utvrdili. Sve to treba uzeti u obzir kako bi muzika za svadbe koju odaberete bila kvalitetna, ali i pristupačna.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com