Kako napraviti dobar izbor mladenačke torte

Mladenačka torta je poseban deo svadbe i njenom izboru se mora pristupiti veoma pažljivo. Ona je simbol bračne sreće mladenaca. Magičnim ritualom sečenja svadbene torte mladenci obavljaju prvi zajednički zadatak kojim iskazuju svoju rešenost da dele zajednički život.

Kako izgleda savršena mladenačka torta?

Baš kao i modni trendovi tako se i vizuelni izgled savršene mladenačke torte menja iz godine u godinu. Poslednjih godina torte imaju izgled pravih malih umetničkih dela. U trendu su okrugle i četvorougaone torte na spratove koji nisu fizički odvojeni već stoje jedan na drugom ili na skrivenim stalcima. Takav izgled ostavlja veću mogućnost za kombinovanje različitih ukusa.

Dekoracija mladenačke torte

Budite maštoviti pri kreiranju dekoracije za mladenačku tortu. U većini poslastičarnica imate mogućnost da je sami osmislite ili da se odlučite za neku već rađenu. Boju po mogućnosti uklopite sa bojom venčanice i enterijera. U većini slučajeva mladenci se odlučuju za bele i zlatne mladenačke torte sa dekoracijom u drugoj nijansi iste ili druge boje. Sam vrh torte se posebno ukrašava figurom u obliku mladenaca, cveća ili srca.

Koliku mladenačku tortu odabrati?

Veličina mladenačke torte je veoma važna. Bitno je da se za svakog gosta obezbedi po parče mladenačke torte. Prilikom poručivanja morate znati okvirno koliko gostiju će Vam doći na svadbu. Najčešće se predviđa od 100 do 120 grama torte za svakog gosta, mada možete poručiti i 150 grama po gostu ukoliko je to jedina torta koja će biti na svadbi.

Kako da se ukus mladenačke torte svidi svim gostima?

Poslastičari nude torte najrazličitijih ukusa. Veoma je teško izabrati mladenačku tortu koja će biti po ukusu svih gostiju, ali nije nemoguće. Najbolje je da izaberete više različitih ukusa, odnosno vrsta torti koje će biti raspoređene na spratove mladenačke torte. Ako izaberete čokoladnu tortu za prvi sprat, puslicu za drugi i voćnu za treći sprat mladenačke torte gotovo da je sigurno da će svaki gost moći da dobije parče torte koje voli.

U gotovo svim poslastičarnicama možete potpuno besplatno degustirati torte prilikom poručivanja, kako biste se lakše odlučili ali i uverili u kvalitet koji određena poslastičarnica nudi. Obavezno probajte sve vrste torti koje želite da poručite kako na svadbi ne bi bilo iznenađenja što se ukusa tiče.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com