Gde se parkirati u Beogradu?

Sve je manje parkinga ili je sve više automobile na ulicama Beograda, pitanje je sad. S obzirom na to da je sve manje mesta za parkiranje na ulicama glavnog grada, cene parking mesta su sve više.

U pojedinim delovima grada se za najam mesečno mora izdvojiti oko 200 evra, a što se više udaljavamo od centra grada cena parkiga na mesečnom nivou je niža. Krug dvojke ili parking u nekoj uličici duž Vračara često su samo san mnogih vozača.

Ova nimalo prijatna slika situacije za svakog vozača postala je za njih noćna mora, jer se čini da je iznajmjivanje garsonjere ili jednnosobnog stana u Beogradu može poistovetiti sa iznajmljivanjem parking mesta na mesečnom nivou.

Upravo zbog ovakvog stanja prodaja stanova u Beogradu sada postaje nešto kompleksnija, jer kupci isključivo traže stanove koji poseduju parking mesto, a mesto za parking polako počinje da diktira cenu stana.

Međutim, koliko god da su tražene stambene jedinice u Beogradu, toliko se ipak traže i parking mesta. Dobro to znaju svi oni vozači koji su u naletima besa zbog gužve u saobraćaju poželeli da poseduju svoje parking mesto u centru grada. Ali, kada se sabere i oduzme, računica je jasna. Mesečan najam parking sličan je najmu garsonjere, pa da li se onda to isplati?

Izdavanje parking mesta

Stari Grad i Vračar su najtraženiji elovi grada kada su parking mesta u pitanju. Na mesečnom nivou se u ovim gradskim mestima mora izdvojiti najviše novca, a osim strogog centra grada, na ceni su i parking mesta na Dorćolu, kao i na Vračaru.

Cena opada kako se dalje udaljavate, pa sun a Crvenom krstu cene kreću oko 80 evra, a ako želite da se parkirate u blizini Kalenić pijace onda ćete morati mesečno da izdvojite oko 70-80 evra.

Čini se da nema problema sa parkiralištem na Novom Beogradu, ali nije baš sjajno ni u ovom delu grada. Ponuda je bogata oko velikih biznis centara, novih stambenih jedinica, al ii u blizini škola i drugih važnih institucija.

Međutim, cene su znatno niže, pa se u oko opštine Novi Beograd na mesečnom nivou mogu pronaći parking mesta za 50 eura, a u Savskim blokovima cena je niža.

Nije lako ni vozačima ni onima koji se voze gradskim prevozom. Jedne muči parkiranje, svakodnevni saobraćajni špicevi, ogromne gužve, a drugi opet imaju problem sa gužvama po prevozu, neredovnim polascima i neadekvatnim održavanjem autobusa.

Ipak, svako mora sam da nađe način kako da se izbori sa tekućim problemima, pogotovu kada su problem u saobraćaju u pitanju. Izgleda je strpljenje ključno rešenje!

Prodaja stanova u Beogradu

Čini se da je u ovoj godini građevinarstvo oživelo. Cene stanova su znatno više, a kupaca i dalje ima.

Ne jenjava potražnja za nekretninama, a prodaja stanova u Beogradu nikada nije bila veća.

Eksperti za tržište nekretninama tvrde da bi trebalo ulagati u stambene jedinice, jer ćete ulaganje u stan uvek moći da unovčite. Na kredit ili u kešu, nije važno, važno je imati krov nad glavom.

Danas je mnogima jedino bitno da se reše podstanarskog načina života i da imaju svoju slobou u četiri zida.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com