10 stvari koje niste znali o grudima

Ženske grudi su oduvek privlačile pažnju. O njima se priča, pišu se pesme, one su čest objekat muške pažnje, njima majke hrane svoju decu, one su simbol ženstvenosti i seksipila.

Evo nekih činjenica koje možda ne znaju čak ni najveći obožavaoci ženskog poprsja:

1. Leva dojka je uglavnom veća od desne

Ne zna se zbog čega je to najčešće tako, ali se ispostavilo da je u većini slučajeva zaista leva dojka veća od desne. Nekada se radi o očiglednim razlikama, dok je nekada ova razlika neprimetna. Savršeno simetrične grudi ne postoje.

2. Treća bradavica

Sa trećom bradavicom se rodi šest posto stanovnika sveta. Pojava treće bradavice se stručno zove politelija. Najčešće ljudi ni ne znaju da poseduju ovu anomaliju jer misle da se radi o zakržljaloj bradavici koja liči na mladež. Ona može da se pojavi u predelu grudnog koša, ali i bilo gde drugo na telu.

3. Ženske grudi su bujne bez obzira na laktaciju

Za razliku od svih sisara, kod kojih se kod majki mladunaca dojke pojavljuju tek po dobijanju potomstva, dakle u periodu laktacije, kod žena su grudi uvek oble i popunjene. One se u periodu trudnoće i dojenja povećavaju, ali se, za razliku od svih drugih sisara, po njegovom prestanku ne smanjuju u potpunosti.

4. Dlačice oko grudi su normalne

Ne, niste vi jedinstven slučaj i ne stidite se svojih dlačica oko bradavica. One su sasvim uobičajena stvar. Svaka žena ima od dve do petnaest dlačica u predelu oko bradavica.

5. Dojenje smanjuje rizik od bolesti srca i raka

Pored toga što je izuzetno dobro za zdravlje vašeg deteta, pokazalo se da dojenje i vašem zdravlju donosi mnogobrojne benefite.

6. Bradavice nisu najosetljiviji deo grudi

Kao što su sve žene različite, tako su i njihove grudi različite, te samim tim i njihovi osetljivi delovi. Naime, nisu kod svih žena bradavice najosetljiviji deo grudi. Kod nekoga su to donji delovi, a kod nekoga bočne strane grudi.

7. 85% žena ne nosi odgovarajući brushalter

Kako bi dobile ′push up′ efekat žene se često opredeljuju za brushalter namenjen grudima neke druge, manje, veličine. Ne radite to svojim grudima, odaberite brushalter u svojoj veličini koji će vam sigurno lepše stajati, a i vama i vašim grudima će biti udobnije u njemu.

8. Ne postoje dve iste bradavica

Ima ih raznih: ispupčenih, uvučenih, ravnih, kratkih, dugačkih… ali apsolutno ni jedna bradavica na svetu nije ista.

9. Operacije grudi su najčešće plastične operacije na svetu

Kako kod nas, tako i u svetu, žene se najčešće odlučuju za ovu vrstu ulepšavanja svoje figure. Broj ovih intervencija u svetu je veći čak i od rinoplastike i liposukcije zajedno.

10. Ženske grudi su sve veće i veće

Pored toga što počinju da rastu ranije nego pre, proizvođači ženskog rublja tvrde da je trend porasta ženskih grudi i dalje u porastu. Nekada je najprodavaniji grudnjak bio veličine 75 C, dok je danas, na veliku sreću muškaraca, 80 D.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com